Uniform

Met het scoutsuniform toon je aan de wereld dat je een scouts of gids bent en verwijs je naar de waarden van de beweging. Het scoutsuniform geeft leden en leiding de mogelijkheid om hun verbondenheid te tonen en laat toch ruimte voor een persoonlijke touch.

Kapoenen en 1ste en 2de jaars welpen moeten nog geen verplicht uniform dragen. Vanaf het 3de jaar welp wordt een perfect uniform verwacht. Een perfect uniform bestaat uit een scoutsbroek of -rok, scouts-t-shirt of -trui, het scoutshemd en misschien wel het belangrijkste van allemaal: de sjaft.

Een uniform kan u kopen bij de Hopper. Er zijn echter ook enkele Scouts & Gidsen Bree-specifieke uniformstukken die u enkel bij ons kan krijgen. Dit zijn de sjaft, de Scouts & Giden Bree t-shirts en het groepslint (wat op het hemd wordt genaaid), verder krijgen alle leden aan het begin van het scoutsjaar ook nog het jaarteken van ons. Optioneel zijn er ook Scouts & Gidsen Bree t-shirts, maar hier mag ook gekozen worden voor de Scouts & Gidsen Vlaanderen t-shirts.

Indien u in aanmerking komt voor verminderd lidgeld, krijgt u bij de Hopper ook korting op de aankoop van nieuwe kleding.

Tweedehandswinkel

Door het grote aanbod aan gebruikte scoutskledij op onze Facebookgroep, hebben wij besloten om een tweedehandswinkel op te starten. Op deze manier proberen we op een gecontroleerde en overzichtelijke manier scoutskleding nog meer in de omloop te brengen. U kan verder steeds onze nieuwe T-shirts en sjaften aankopen voor of na elke activiteit.

Kledingverkoop op de Facebookgroep wordt helaas niet langer toegestaan (en zal dus ook verwijderd worden, waarbij we u uiteraard wel contacteren om de kleding op de juiste plaats terecht te laten komen). Op deze manier gaat belangrijke informatie op de Facebookgroep in mindere mate verloren.

Verkoper

Vul het inzamel formulier in

U kan dit hieronder downloaden, of ter plaatse invullen.

Tweedehandskleding inzamelformulier

U bepaalt zelf de vraagprijs, rekening houdend met de staat van het kledingsstuk. Aanbevolen prijzen vindt u terug op het formulier.

Volgend inzamelmoment

14 December, 11u00
Afgeven op het maandelijks inzamelmoment

Iedere eerste zaterdag van de maand vindt er een inzamelmoment plaats na de activiteit. Een exact uur wordt gegeven op de Facebookgroep. Hier overhandigt u de kleding die u wilt verkopen met het eerder genoemde formulier.

Ontvang het geld

Zodra uw kledingstuk is verkocht, ontvangt u van ons via overschrijving het geld.

Koper

Koop op het maandelijks verkoopmoment

Iedere laatste zaterdag van de maand vindt er een verkoopmoment plaats na de activiteit. Een exact uur wordt gegeven op de Facebookgroep. U kan hier zoveel kledingstukken kopen als gewenst, met de voorwaarde dat er enkel ter plaatse betaald kan worden (cash of via QR-code).

Volgend verkoopmoment

30 November, 13u30