Info

Iedereen is natuurlijk van harte welkom bij onze jeugdbeweging. In het begin van het schooljaar gaan we de scholen van groot Bree af om reclame te maken voor onze jeugdbeweging. Moest je toen getwijfeld hebben en onze startdagen zijn ondertussen voorbij, kan je nog altijd contact opnemen en alsnog naar de activiteiten komen.

Kinderen kunnen aansluiten bij Scouts en Gidsen Bree vanaf 6 jaar.

Kapoenen

6 tot 7 jaar

1ste en 2de leerjaar2

8 tot 10 jaar

3de tot 5de leerjaar2

Juniors

11 tot 13 jaar

6de leerjaar tot 2de middelbaar2

Givers

14 tot 16 jaar

3de tot 5de middelbaar2

Jins1

17 jaar

6de middelbaar2

Leiding

17/18+ jaar

Groepsleiding

19+ jaar

Niet zeker in welke tak je terecht komt? Maak een lid aan en we tonen in welke tak je zit in de zijblak van de hoofdpagina.

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt 35 euro. Dit is de bijdrage die wij als groep betalen aan Scouts en Gidsen Vlaanderen. U kan het lidgeld storten op: BE41 9731 1991 8710 met de vermelding: naam van het lid + tak. Voor meer informatie kan u altijd terecht bij Gitte (0493 55 12 59).

Nieuw lid

Geef je gegevens aan de leiding

Zij schrijven je in bij Scouts & Gidsen Vlaanderen.

Probeer 3 activiteiten

Je mag tot 3 activiteiten gratis proberen om te kijken of Scouts je ding is (waarschijnlijk wel).

Betaal lidgeld

Bestaand lid

Betaal lidgeld

Betaal je lidgeld op het rekeningnummer BE41 9731 1991 8710 met de vermelding: naam van het lid + tak. Vanaf nu ben je volledig verzekerd. Zo simpel is je inschrijven voor een volgend jaar.

Indien het lidgeld niet wordt betaald gaan wij ervan uit dat het lid is uitgeschreven. Als het lidgeld voor een jaar niet is betaald ben je niet verzekerd.

Ga je verhuizen of heb je een nieuw telefoonnummer? Zijn jouw gegevens compleet? Deze gegevens kan je allemaal zelf beheren op Groepsadmin. Maak je eigen account aan, en pas je eigen gegevens aan. Zit je ergens vast, raadpleeg dan zeker de videohulp die je terug vindt onder het puntje groepsadministratie of contacteer iemand van de groepsleiding!

Verminderd lidgeld

Vaak is het moeilijk om over deze gunstmaatregel te spreken met ouders. Als we echter sterke vermoedens hebt dat een gezin gebaat zou zijn met het verminderde lidgeld, stellen we hun deze maatregel rustig voor en bieden zeker de nodige discretie aan. We zullen altijd het antwoord respecteren, en luisteren naar ouders die bijvoorbeeld later op het jaar toch iets zien in deze regelingen.

We merken dat het voor sommige gezinnen niet mogelijk is om het volledig lidgeld te betalen. Daarom willen we de mogelijkheid geven om voor deze kinderen verminderd lidgeld aan te vragen. De groepsraad heeft in het recht om te beslissen of een gezin verminderd lidgeld kan krijgen. Als de groepsraad beslist dat een gezin op steun kan reken wordt dit aan Scouts & Gidsen Vlaanderen doorgegeven. Zo wordt er maar en derde van het lidgeld voor deze kinderen aangerekend (10 euro, 5 euro na 1 maart).

• Als een lid aansluit na 1 maart bedraagt het halfjaarlijks lidgeld 16 EUR.
  • Als ouders het financieel moelijk hebben, kunnen zij ook vermindering krijgen. Het is aan de groep om dit te beslissen.

Indien een lid recht heeft op verminderd lidgeld zal u ook in de Hopper Winkels en webwinkel met dit lidnummer een extra korting krijgen: 60% op het hemd, 50% op een scoutsbroek of -rok en 50% op een trui.

Voor meer informatie, bel Gitte op 0493 55 12 59.

Daarnaast zijn er nog een aantal mogelijkheden om de prijs te drukken.

Meer info over verminderd lidgeld en kortingen

Opgelet: dit betreft geen systeem om zomaar vermindering te geven aan bepaalde categorieën van kinderen of gezinnen, zoals bijvoorbeeld aan ieder derde kind van een gezin. Ons budget is beperkt, dus als we zulke categorieën toelaten, dan lopen we het gevaar dat we deze regeling niet meer kunnen toepassen voor kinderen en jongeren die haar écht kunnen gebruiken!

Medisch Fiche

De ouders kunnen hier ook de individuele steekkaart downloaden die u nodig heeft als uw kind meegaat op kamp.

Medische Fiche

Fiscale aftrekbaarheid

Ouders kunnen de kosten voor de opvang van hun kinderen onder de 12 jaar inbrengen als vermindering van hun belastbaar inkomen. Ze kunnen deze uitgaven dus aftrekken van hun belastingen. Jeugdkampen horen bij die ‘opvang van kinderen’, dus onze weekends rond de paasvakantie en kampen in de zomervakantie vallen hier ook onder.

1 Of er al dan niet een Jin-jaar is hangt af van de grote van de leidingsploeg, hoeveel leiding er stopt en hoeveel leiding erbij komt in verhouding tot het ledenaantal én de uiteindelijke beslissing op de groepsraad.

2 De schooljaren zijn slechts een indicatie om makkelijker te bepalen tot welke groep een lid behoord, er wordt gekeken naar de leeftijd van een kind om de groep te bepalen. Een jaar moeten overdoen of overslaan in school heeft geen invloed op in welke tak een lid zit.