Over scouting

Wij zijn scouts en gidsen, meisjes en jongens, elk met een eigen verhaal. Iedereen kan erbij. We gaan samen op verkenning en durven tuimelen in het leven. De natuur is onze troef. We geloven in onszelf, in elkaar en in iets meer. We spelen een spel dat niet luchtledig is, in vrije tijd die niet vrijblijvend is. Met groot plezier en kleine daden komen we op voor onze omgeving en voor een kleurrijk Vlaanderen. Zo dromen we luidop van gelukkige mensen in een rechtvaardige wereld.

Leeftijd en lidgeld

Kinderen kunnen zich aansluiten bij Scouts & Gidsen Bree vanaf 6 jaar.

Kapoenen

Van 6 tot 7 jaar

Welpen

Van 8 tot 10 jaar

Juniors

Van 11 tot 13 jaar

Givers

Van 14 tot 16 jaar

Jins

17 jaar

Leiding

Vanaf 17 jaar

Niet zeker in welke tak je terecht komt? Maak een lid aan en we tonen in welke tak je zit in de zijbalk van de hoofdpagina.

Het lidgeld bedraagt 35 euro. Dit is de bijdrage die wij als groep betalen aan Scouts en Gidsen Vlaanderen. U kan het lidgeld storten op: BE41 9731 1991 8710 met de vermelding: naam van het lid + tak. Voor meer informatie kan u altijd terecht bij Gitte (0493 55 12 59).

Nieuw lid

1
Schrijf je in

Vul het inschrijvingsformulier van Scouts & Gidsen Vlaanderen in, of geef je gegevens door aan de leiding. Als je het formulier gebruikt worden wij hier automatisch van op de hoogte gebracht.

Inschrijven
2
Probeer 3 activiteiten

Je mag tot 3 activiteiten gratis proberen om te kijken of Scouts je ding is (waarschijnlijk wel).

3
Betaal lidgeld

Betaal je lidgeld op het rekeningnummer BE41 9731 1991 8710 met de vermelding: naam van het lid + tak. Vanaf nu ben je volledig verzekerd.

Bestaand lid

1
Betaal lidgeld

Betaal je lidgeld op het rekeningnummer BE41 9731 1991 8710 met de vermelding: naam van het lid + tak. Vanaf nu ben je volledig verzekerd. Zo simpel is het om je lidmaatschap te vernieuwen.

Indien het lidgeld niet wordt betaald gaan wij ervan uit dat het lid is uitgeschreven. Als het lidgeld voor een jaar niet is betaald ben je niet verzekerd.

Ga je verhuizen of heb je een nieuw telefoonnummer? Zijn jouw gegevens compleet? Deze gegevens kan je allemaal zelf beheren op Groepsadmin. Maak je eigen account aan, en pas je eigen gegevens aan. Zit je ergens vast, raadpleeg dan zeker de videohulp die je terug vindt onder het puntje groepsadministratie of contacteer iemand van de groepsleiding!

Verminderd lidgeld

Vaak is het moeilijk om over deze gunstmaatregel te spreken met ouders. Als we echter sterke vermoedens hebt dat een gezin gebaat zou zijn met het verminderde lidgeld, stellen we hun deze maatregel rustig voor en bieden zeker de nodige discretie aan. We zullen altijd het antwoord respecteren, en luisteren naar ouders die bijvoorbeeld later op het jaar toch iets zien in deze regelingen.

We merken dat het voor sommige gezinnen niet mogelijk is om het volledig lidgeld te betalen. Daarom willen we de mogelijkheid geven om voor deze kinderen verminderd lidgeld aan te vragen. De groepsraad heeft in het recht om te beslissen of een gezin verminderd lidgeld kan krijgen. Als de groepsraad beslist dat een gezin op steun kan reken wordt dit aan Scouts & Gidsen Vlaanderen doorgegeven. Zo wordt er maar en derde van het lidgeld voor deze kinderen aangerekend (10 euro, 5 euro na 1 maart).

Indien een lid recht heeft op verminderd lidgeld zal u ook in de Hopper Winkels en webwinkel met dit lidnummer een extra korting krijgen: 60% op het hemd, 50% op een scoutsbroek of -rok en 50% op een trui.

Voor meer informatie, bel Gitte op 0493 55 12 59.

Daarnaast zijn er nog een aantal mogelijkheden om de prijs te drukken.

Meer info over verminderd lidgeld en kortingen

Opgelet: dit betreft geen systeem om zomaar vermindering te geven aan bepaalde categorieën van kinderen of gezinnen, zoals bijvoorbeeld aan ieder derde kind van een gezin. Ons budget is beperkt, dus als we zulke categorieën toelaten, dan lopen we het gevaar dat we deze regeling niet meer kunnen toepassen voor kinderen en jongeren die haar écht kunnen gebruiken!

Uniform

Met het scoutsuniform toon je aan de wereld dat je een scouts of gids bent en verwijs je naar de waarden van de beweging. Het scoutsuniform geeft leden en leiding de mogelijkheid om hun verbondenheid te tonen en laat toch ruimte voor een persoonlijke touch.

Kapoenen en 1ste en 2de jaars welpen moeten nog geen verplicht uniform dragen. Vanaf het 3de jaar welp wordt een perfect uniform verwacht. Een perfect uniform bestaat uit een scoutsbroek of -rok, scouts-t-shirt of -trui, het scoutshemd en misschien wel het belangrijkste van allemaal: de sjaft.

Een uniform kan u kopen bij de Hopper. Er zijn echter ook enkele Scouts & Gidsen Bree-specifieke uniformstukken die u enkel bij ons kan krijgen. Dit zijn de sjaft, de Scouts & Giden Bree t-shirts en het groepslint (wat op het hemd wordt genaaid), verder krijgen alle leden aan het begin van het scoutsjaar ook nog het jaarteken van ons. Optioneel zijn er ook Scouts & Gidsen Bree t-shirts, maar hier mag ook gekozen worden voor de Scouts & Gidsen Vlaanderen t-shirts.

Indien u in aanmerking komt voor verminderd lidgeld, krijgt u bij de Hopper ook korting op de aankoop van nieuwe kleding.

Tweedehandswinkel

Door het grote aanbod aan gebruikte scoutskledij op onze Facebookgroep, hebben wij besloten om een tweedehandswinkel op te starten. Op deze manier proberen we op een gecontroleerde en overzichtelijke manier scoutskleding nog meer in de omloop te brengen. U kan verder steeds onze nieuwe T-shirts en sjaften aankopen voor of na elke activiteit.

Kledingverkoop op de Facebookgroep wordt helaas niet langer toegestaan (en zal dus ook verwijderd worden, waarbij we u uiteraard wel contacteren om de kleding op de juiste plaats terecht te laten komen). Op deze manier gaat belangrijke informatie op de Facebookgroep in mindere mate verloren.

Verkoper

1
Vul het inzamel formulier in

U kan dit hieronder downloaden, of ter plaatse invullen.

Tweedehandskleding inzamelformulier

U bepaalt zelf de vraagprijs, rekening houdend met de staat van het kledingsstuk. Aanbevolen prijzen vindt u terug op het formulier.

Volgend inzamelmoment

17 April, 13u45
2
Afgeven op het maandelijks inzamelmoment

Iedere eerste zaterdag van de maand vindt er een inzamelmoment plaats na de activiteit. Een exact uur wordt gegeven op de Facebookgroep. Hier overhandigt u de kleding die u wilt verkopen met het eerder genoemde formulier.

3
Ontvang het geld

Zodra uw kledingstuk is verkocht, ontvangt u van ons via overschrijving het geld.

Koper

1
Koop op het maandelijks verkoopmoment

Iedere eerste zaterdag van de maand vindt er een verkoopmoment plaats na de activiteit. Een exact uur wordt gegeven op de Facebookgroep. U kan hier zoveel kledingstukken kopen als gewenst, met de voorwaarde dat er enkel ter plaatse betaald kan worden (cash of via QR-code).

Volgend verkoopmoment

17 April, 13u45

Medisch Fiche

De ouders kunnen hier ook de individuele steekkaart downloaden die u nodig heeft als uw kind meegaat op kamp.

Medische Fiche

Fiscale aftrekbaarheid

Ouders kunnen de kosten voor de opvang van hun kinderen onder de 12 jaar inbrengen als vermindering van hun belastbaar inkomen. Ze kunnen deze uitgaven dus aftrekken van hun belastingen. Jeugdkampen horen bij die ‘opvang van kinderen’, dus onze weekends rond de paasvakantie en kampen in de zomervakantie vallen hier ook onder.