Welpen 8 tot 11 jaar

Wie tussen 8 en 11 jaar is, kan meespelen bij de welpen. Het is typisch voor welpen dat ze zelf dingen leren doen. Ze krijgen ruimte en kansen om dingen uit te proberen en van elkaar te leren. De werking wordt ingekleed met verhalen en fantasie.

Welpen doen hun activiteiten meestal op zaterdag middag van 14u tot 16u. In de zomer gaan de welpen ongeveer 7 dagen in lokalen op kamp.

Goede daad verrichten 23 March, 14u00-16u00

Bejaarden helpen de straat oversteken? Mensen helpen met hun boodschappen te dragen? Zeker komen om te weten wat we gaan doen (je geweten zal er blij mee zijn).

Technieken 30 March, 14u00-16u00

Vandaag leren we wat het betekent om een echte scout te zijn. Een vuurtje maken, leren sjorren… We leren het jullie allemaal gratis en voor niets aan! Wat een deal.

Geen activiteit 6 April

Helaas, geen activiteit vandaag :( Volgende week zijn we er weer voor een dubbele portie plezier!

Weekendje 12 April, 18u00-14 April, 11u00

Het is weer zover, het jaarlijkse weekend! Omcirkel deze belangrijke dagen alvast op je kalender want dit wil je niet missen! Meer info op scoutsbree.be/weekend!

Zwemmen 20 April, 13u00-17u00

Spieter spetter spater! We spreken vandaag af aan het zwembad in Maaseik, vergeet jullie zwemgerief en €5 inning niet! Vergeet ook zeker niet te carpoolen ;)

Bosspel 27 April, 14u00-16u00

Het was nog eens tijd voor een goed stevig bosspel. Kom dus in groten getale af, want dit mag je niet missen! We spreken af aan de voetbalvelden van Opitter.

Bokrijk 4 May, 10u00-16u00

Jawel! De dag dat de scouts van Bree Bokrijk onveilig maken is er weer aangekomen. We spreken af op Parking 1 van Bokrijk. Vergeet zeker geen eten mee te nemen voor de middag!

Giveractiviteit 11 May, 14u00-16u00

Vandaag nemen de laatstejaars givers de touwtjes in handen om eens te weten te komen hoe zwaar het beroep van welpenleiding wel niet is. Het wordt een supercoole activiteit dus kom zeker af. PS: geen nood, de echte welpenleiding zal er ook zijn.

Verrassingsactiviteit 18 May, 14u00-16u00

Rarara wat gaan we doen vandaag?!

Waterspelletjes 25 May, 14u00-16u00

Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind vandaag voor onze waterspelletjes. Vergeet jullie handdoek niet!

BBQ 1 June, 17u00-20u00

Traditiegetrouw sluiten wij het geweldige scoutsjaar af met een nog geweldigere BBQ, vergeet jullie inning en jullie hongerige magen niet!

Leiding

De wet

Ik zeg wat ik voel, gruwel van gezwets, Bereik eerlijk mijn doel, zonder dat ik iemand kwets. Ik respecteer alles wat leeft, En de kracht die dingen leven geeft. Voel me één met de wereld om me heen. Hou niet van nep, deel alles wat ik heb. Want niemand is alles, niemand is niets, iedereen is altijd iets.