Kapoenen 6 tot 7 jaar

De kapoenen zijn onze jongsten. Het leven van een kapoen is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De leiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Op de scouts wordt hun fantasie realiteit. Ze belanden als ridders in kastelen in de middeleeuwen, ze reizen doorheen de tijd, ze worden wereldkampioen in zowat alle disciplines, … Een combinatie van avontuur, sport en spel is de basis voor superleuke activiteit.

Zij houden meestal op zaterdag middag hun activiteit van 14u tot 16u. Hun zomerkamp in lokalen valt steeds in juli en duurt ongeveer 5 dagen.

Zwerfvuilactie 23 March, 14u00-16u00

Vandaag gaan we samen aan het milieu werken, want moeder natuur kan wel wat van onze hulp gebruiken!

Giveractiviteit 30 March, 14u00-16u00

We gaan eens kijken of de toekomstige leiding wel leiding mag worden he! Laten we vandaag eens kijken of ze wel leuke activiteiten kunnen verzinnen!

Geen activiteit 6 April

Vandaag is het aan ons om jullie kamp deze zomer voor te bereiden!

Weekendje 12 April, 18u00-14 April, 11u00

Het is weer zover, het jaarlijkse weekend! Omcirkel deze belangrijke dagen alvast op je kalender want dit wil je niet missen! Meer info op scoutsbree.be/weekend!

Zwemmen 20 April, 13u00-17u00

Zwemmen lekker zwemmen! We spreken vandaag af aan het zwembad in Maaseik, vergeet jullie zwemgerief en €5 inning niet!

Dag v/d arbeid 27 April, 14u00-16u00

Alweer een geschiedenis activiteit? Zeker dadde! Vandaag gaan we eens kijken waarom we 1 mei niet naar school moeten!

Bokrijk 4 May, 10u00-16u00

Samen met de welpen gaan we vandaag naar Bokrijk! We spreken af op Parking 1 van Bokrijk. Vergeet zeker geen eten mee te nemen voor de middag!

Minivlottentocht 11 May, 14u00-17u00

Vlotten zijn toch veel te groot eigenlijk he? Daarom gaan we vandaag lekker kleine vlotten maken, die zijn veel cooler!

Bosspel 18 May, 14u00-16u00

Het is nog eens tijd voor een geweldig bosspel, komt dat zien! We spreken af aan de voetbalvelden van Opitter.

Waterspelletjes 25 May, 14u00-16u00

Het is zomer en dus is het veel te warm! Fijn afkoelen, dat gaan we vandaag op de Scouts doen!

BBQ 1 June, 17u00-20u00

Traditiegetrouw sluiten wij het geweldige scoutsjaar af met een nog geweldigere BBQ, vergeet jullie €3 inning en hongerige magen niet!