Kapoenen 6 tot 7 jaar

De kapoenen zijn onze jongsten. Het leven van een kapoen is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De leiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Op de scouts wordt hun fantasie realiteit. Ze belanden als ridders in kastelen in de middeleeuwen, ze reizen doorheen de tijd, ze worden wereldkampioen in zowat alle disciplines, … Een combinatie van avontuur, sport en spel is de basis voor superleuke activiteit.

Zij houden meestal op zaterdag middag hun activiteit van 14u tot 16u. Hun zomerkamp in lokalen valt steeds in juli en duurt ongeveer 5 dagen.

Dauwtocht 19 January, 7u00-9u00

"Ochtendstond heeft goud in de mond", zeggen ze hier op de scouts wel eens. Bereid je dus voor op een fenomenale dauwtocht! We verzamelen om 7u00 aan de parking van de Pollismolen in Opitter. Tip: Trek warme sokken aan!

Dropping 3.0 26 January, 18u00-20u30

Daar is 'em weer, de fameuze dropping... Dit keer met een speciale wending! Wees erbij en laat je verrassen. Tipje van de sluier: de smaakpapillen zullen geprikkeld worden, breng dus zelf een kleine versnapering voor onderweg mee!

Geen activiteit 2 February

Helaas... vandaag geen activiteit. De leiding wil zelf graag nog eens kapoen zijn. Maar geen paniek! GEEN PANIEK! Volgende week zijn we weer terug.

Geldinzamelactie 9 February, 14u00-16u00

Heel alleen aan 't tafelke, eet ons kindje een wafelke. Hapt alhier een hoekske, boter vlekt zijn doekske... Het worden dus ambachtelijke kapoenenwafels op grootmoeders wijze!

Geen activiteit 16 February

Vandaag helaas geen activiteit wegens onze jaarlijkse Spaghettidag! Kom zeker op Zondag 17 februari met je mama, papa, oma's en opa's, suikernonkels en achternichten een lekker bord spaghetti eten!

Knutselen 23 February, 14u00-16u00

Scharen, potloden, stiften, boetseermateriaal, marmer, hamer en een beitel. Dat zijn onze tools voor vandaag. We verwachten niets minder dan een echte Rodin of een Picasso!

Stadsspel 2 March, 14u00-16u00

Kasseien, prachtige gevels en een ongeëvenaard marktplein, dat staat ons vandaag te wachten in het grote stadsspel! We verzamelen om 14u00 aan de scoutslokalen.