Kapoenen 6 tot 7 jaar

De kapoenen zijn onze jongsten. Het leven van een kapoen is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De leiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Op de scouts wordt hun fantasie realiteit. Ze belanden als ridders in kastelen in de middeleeuwen, ze reizen doorheen de tijd, ze worden wereldkampioen in zowat alle disciplines, … Een combinatie van avontuur, sport en spel is de basis voor superleuke activiteit.

Zij houden meestal op zaterdag middag hun activiteit van 14u tot 16u. Hun zomerkamp in lokalen valt steeds in juli en duurt ongeveer 5 dagen.

Wapenstilstandspel 10 November, 14u00-16u00

We zullen hier eens goed vrede sluiten.

Bosspel 17 November, 14u00-17u00

Er zal vandaag geravot worden in een bos. Laten we zeggen dat we samenkomen aan de Vostert.

Dropping 2.0 24 November, 18u00-20u00

Hu? Wat? Alweer? Gaan we dit iedere 2 maanden doen? En waar gaan we nu weer heen? En wie zal de weg terug vinden? Zullen we tijdig terug zijn voor school volgende maandag? En wat is dat met al die feitjes? Wat een mysterie.

Sinterklaas 1 December, 14u00-16u00

Een feitje: Het juiste adres om in België een brief naar de Sint te sturen is: Spanjestraat 1 – 0612 Hemel.

Geen activiteit 8 December, 14u00-16u00

Een feitje: Hier zitten 1.209.600 seconden tussen de vorige en volgende activiteit in.

Verassingsactiviteit 15 December

Meer info volgt nog.

Kerstfeestje 22 December, 18u00-20u00

Party time! Neem allemaal een uiterst mooi cadeuatje mee ter waarde van 3 euro en dan zullen we dat hier eens gezellig maken.

Middernachtmis 24 December, 22u00-25 December, 0u00

Ter traditie zal de Scouts ook dit jaar weer aanwezig zijn op de middernachtmis. Deze middernacht mis is niet om middernacht, maar laat op de avond. Laat je niet misleiden.